Tavuklu Sandal Sefası Tarifi

0
1657
views

Merhaba Arkadaşlar Sofralarımız için lezzetli ,kolay ve bir o kadar hafif bir yemek ile sizlere önerimizi sunacağız.

  • Tavuklu Sandal Sefası
  • Malzemelerimiz :

tavuklu-sandal-sefasi

-3 Adet Kabak

-2  Adet Kuşbaşı doğranmıs Tavuk Göğsü

-1 Adet Soğan

-Tuz

-Rendelenmiş kaşar peyniri

Sosu İçin :

-2 Kaşık Terayağ

-2 Kaşık Un

-500 ml süt

-Karabiber ve Tuz

-İsteğe göre Rendelenmiş olarak Kaşar Peyniri

Yapılışı :

Kabaklar ortadan ikiye kesilir ve içleri oyulur.Kaynar suda haşlanır.Diğer yandan soğanlar yağda kavrulur renk değişmesine yakın tavuklar atılır. Beraber güzelce kavrulur.(Tavuklar çok fazla kızarmayacak ve sert olmayacak şekilde kavrulmalıdır.)

Kabaklarımız yumuşadıktan sonra fırın tepsisine alınır. Beşamel sos yapımına geçilir.

Sos için ise tereyağ ve un renk değiştirinceye kadar kavrulur. Süt ilave edildikten sonra kıvam alıncaya kadar karıştırılır. İsteğe göre içine karabiber ve kaşar ilave edilir. (Not: sosun kıvamının tutması için ölçülerine dikkat edilmesi gerekir.)

Kabak içine tavuklar konulur ve üzerine beşamel sos dökülür.

180-200 derece olacak şekilde fırına verilir.

Çıkmaya yakın üzerine kaşar ilave edilerek  5-6 dakika daha fırında pişirilir.Hepinize Afiyet olsun..

 

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here