Alışık olduğumuzun dışında bir pilav tarifi ile karşılaşıyor olabilirsiniz.Denemeyen arkadaşlar için mutlaka öneriyorum.Çok lezzetli bu tarifi sofralarınıza dahil etmelisiniz.
Firik Pilavının Malzemelerine geçelim.

-1 Kase kadar Pilavlık Bulgur
-1 Kase Firik
-1 Kilo Koyun Eti (Azaltabilirsiniz)
-1 Kaşık Salça (Biber Salçası)
-1 Kaşık Domates Salçası
-1 Bardak Nohut
-Karabiber
-Zeytinyağı
-Tuz
Ve son olarak Su

Firik Pilavı Hazırlanışı :

Hazırlamış olduğumuz koyun etlerini yıkıyor ve tenceremize alıyoruz.Etlerin üzeri örtülecek şekilde su ekliyoruz ocağa koyuyoruz.
Su ısınmaya başladıktan hemen sonra tuz ilave ediyoruz.
Sonrasında Nohut,Karabiber ve salçalarımızı ilave ediyoruz.
Etlerimiz yumuşadıktan sonra ocaktan alıp süzüyoruz.
Et suyuna firik ve bulguru atıp pişirmeye bırakıyoruz.
Bulgurumuz ve firik piştikten sonra nohutlarla karıştırıyoruz.
Son olarak etlerimizi yağda kızartıyoruz ve pilavın üzerini resimdeki gibi etle kaplıyoruz.
Afiyet Olsun.

Firik nedir diye merak eden arkadaşlar için kısa bir tanım yapalım.
Firik:Henüz olgunlaşmamış olan buğdayın yeşil haliyle ateşte kavrulmuş halidir.
Peki Firik Nerelerde bulunur diye sorarsanız.
-Tahıl ürünleri satan yerlerde
-Büyük marketlerde
-Bakliyatçılarda bulmanız mümkündür.

[Toplam:0    Ortalama:0/5]

Önceki Yazı:İşte Adaçayının Bilinmeyen Faydaları

Sonraki Yazı:Beş Kardeş Dizisi 7.Bölüm Fragmanı

Benzer Yazılar
Yorumlar
Bir yorum yazın